fbpx

Digital Marketing Bureau | Flaih ApS

Facebook SEO

Brug tid på facebook SEO

Illustration af Facebook SEO

Hos Flaih arbejder vi med Facebook SEO på mange forskellige måder, og det afhænger ofte af hvilken type virksomhed vi hjælper. Du kan læse en mere grundlæggende artikel om SEO, hvis denne disciplin er helt ny for dig.

DEL INDLÆG OM FACEBOOK SEO

Hvordan kan du bruge SEO på Facebook?

Dette indlæg handler om søgemaskineoptimering (SEO) på Facebook, hvor du vil lære hvad du kan gøre for at forbedre din sides eksponering. SEO på Facebook? Ja. Facebook er som alle andre sociale medier også en form for søgemaskine, som har en bagvedlæggende algoritme. Hvis du ønsker at få så meget eksponering som muligt, så skal du sørge for at tilfredsstille denne hemmelige algoritme, men også bruge sund fornuft. Hvordan disse algoritmer fungerer og hvorfor kan du læse om her.

Hvorfor bruge tid på Facebook SEO, når man har travlt nok med SEO i forhold til Google?
Det korte svar er, links fra sider med høj-autoritet (evt skriv indlæg om det) = bedre position på Google. Hvor det lidt længere svar er social signals og social SEO, hvilket ikke er en ny ting, men en vigtig ting. Intet er konkluderet eller endegyldigt men data som vist herunder, tyder på, at sider med flere likes og engagement på deres sociale medier også rangere højere på Google.

Guidelines til Facebook SEO

Uanset om der er en direkte korrelation mellem din rangering på Google og dit Facebook engagement, så er det sikkert at ved at have en god tilstedeværelse på tværs af platforme etablerer flere touch points hos dine nuværende og mulige kunder, hvilket altid er et positivt take-away. Nu vil vi igennem X steps fortælle dig om hvordan du kan maksimere potentialet for din Facebook side.

Trin 1: Find det bedste navn for din facebookside

Det kan måske godt lyde en smule logisk, men det er ikke sikkert at man rigtigt har tænkt det igennem. For at oversimplificere et det der menes, så kunne man tage udgangspunkt i at man solgte billige cykler. Hvis man har en facebookside som sælger billige cykler, så kan man med fordel skrive ”Billig Cykel”, og derudover kan man tillægge det yderligere værdier, hvis man eksempelvis har en fysisk forretning tilknyttet i Aarhus og kun leverer i Aarhus og omegn kan man skrive ”Billig Cykel Shop Aarhus”. Dette vil tillægge din side flere relevante søgninger, og dermed skabe mere trafik og en højere konverteringsgrad, da man som bruger allerede ved hvad forretningen sælger og hvor.

I nogle tilfælde ville dette dog være mindre relevant, eksempelvis i opstarten af et helt nyt brand. Her ville man højst sandsynligt skulle markedsføre sig med dette unikke navn, men derfor skal man stadig altid lige skænke det en ekstra tanke, da en navneændring kan have store konsekvenser for ens SEO, uanset om der indgår keywords eller der er tale om et helt nyt brand med et unikt navn.

Dermed er navnet ikke altafgørende, men det kan give en god start, hvis der benyttes de rigtige keywords fra start. Når det så er sagt, så er det vigtigste blot at når man har valgt et navn, så er det velovervejet. Alternativt kan man stå i en re-branding proces, som koster en dyrt på SEO fronten, for ikke at sige genkendeligheden hos brugeren, selvom Facebook automatisk informerer dine følgere omkring navneskiftet.

Man kan skifte sin Facebooksides navn én gang hver 7. dag, men navneskift skal altid godkendes af Facebook, for at garantere de efterlever Facebooks regelsæt. Derudover er man altså ikke garanteret at få lov til at skifte. Vi har hos Flaih nogle gange oplevet at blive afvist for at lave et sidenavn om. Hvis man skulle blive afvist på et angiveligt fejlagtigt grundlag, så kan man skrive til Facebook-support og relativt hurtigt få løst problemstillingen.

Trin 2: Udnyt muligheden for at tilpasse din Facebook URL

Når man har valgt et sidenavn, så kan man også få muligheden for at vælge en URL (link til URL uddybelse) til sin Facebook side. Hvis man allerede har lidt forstand på SEO, så ved man at en URL med det rette søgeord kan være guld værd i forhold til organisk trafik og målrettelse imod et bestemt søgeord. Noter dog at denne URL mulighed kun gælder for sider med 25+ likes og man skal følge Facebooks guidelines:
  • Du kan kun have et brugernavn til din side eller profil, og du kan ikke kræve et brugernavn, som en anden allerede bruger.
  • Brugernavne kan kun indeholde alfanumeriske tegn (A-Z, 0-9) eller en periode (“.”).
  • Perioder (“.”) Og store bogstaver tæller ikke som en del af et brugernavn. F.eks. Betragtes johnsmith55, John.Smith55 og john.smith.55 som det samme brugernavn.
  • Brugernavne skal være mindst 5 tegn lange og kan ikke indeholde generiske udtryk eller udvidelser (f.eks .: .com, .net).
  • Du skal være administrator for at oprette eller ændre brugernavnet til en side.
  • Dit brugernavn skal overholde Facebook-erklæringen om rettigheder og ansvar.
  • Husk, at nye sider muligvis ikke umiddelbart kan oprette et brugernavn, og at din sides brugernavn muligvis fjernes på grund af inaktivitet.

Det er altså her man kan udnytte muligheden til at ramme et bredere og måske mere generisk søgeord, og det skal man helt sikkert udnytte for at maksimere ens potentiale for organisk trafik. Her gælder det også om at vælge en Facebook URL, som man vælger at gå med på den lange bane. Hvis man ændre sin URL for meget, så begrænser man sit SEO output, men hvad der er værre er at Facebook kan blackliste ens side eller URL, hvis man ændre det for ofte, eller hvis man bruger for generiske søgeord. Derfor kan det være en fordel at kombinere et bredt søgeord med et band, eller andet mere specifikt søgeord.

Studier viser at kombinationen af meningsfulde ord i et brandnavn kraftigt forbedre genkendelsesevnen hos mennesker eksponeret for disse navne. Det vil altså sige, at man vælger et navn som inkorporerer en produktfunktionalitet eller serviceydelse i sit navn, og dermed skaber mening med navnet. Derudover selvfølgelig også at holde en rødtråd i logo, billeder og videoer.

Hvis man bliver blacklistet af Facebook ville der komme en besked til besøgende om at der kan være malware på sitet, hvorfor de fraråder en af gå ind på sitet. Ellers bliver ens side helt fjernet for brugere at kunne komme ind på. Som man nok kan tænke sig, så skal dette undgås under alle omstændigheder, da det alt andet lige ødelægger ens organiske trafik flow. Hvis man ikke er blacklistet og spiller efter Facebooks regler så er der fire krav, som man opfylde før man bliver vist i søgeresultaterne på Facebook. Hvis ens site eller URL skulle være fejlagtigt blokeret eller blacklistet, så kan du få hjælp her.

Trin 3: Oplys din virksomhedsadresse for at optimere lokal SEO

Hvis du oplyser din virksomhedsadresse overfor dine kunder/brugere, så kan du som fysisk forretning høste nogle hurtige lavt hængende frugter. Lokal SEO er et helt emne for sig selv, som man bestemt skal læse grundigt op på, hvis man har en forretning med fysisk lokation, hvor kunder kan besøge virksomheden.

Google lavede den 1. juli 2019 (endnu) en omvæltende opdatering, Mobile-first. Dette skal ikke handle om Google, men hvad der er værd at tage med derfra er at Google lavede denne opdatering på baggrund af at over 50% af brugerne på Google (verdens største søgemaskine anno 2020) søgte på deres telefoner. Dette er relevant for Facebook og SEO herpå, fordi brugere søger evigt mere på de sociale medier efter steder, begivenheder, ting, personer, etc.

I forhold til Facebook SEO, så skal du hjælpe algoritmen på vej og give den så meget information som muligt, hvorfor vi har lavet denne must-have liste:

  • Land
  • Postnummer
  • By
  • Adresse
  • E-mail
  • Telefon
  • Åbningstider
Alle ovenstående vil hjælpe din side med at blive lokalt indekseret, og dermed være præsenteret for bruger med en geografisk tæthed til fysiske lokation. Derudover bygger det også en naturlig troværdighed overfor din side/brand, hvilket på sigt skaber en større tæthed og kundeloyalitet til din Facebook side.

Trin 4: Giv og få links fra og til din Facebook side

Få links til din Facebook side = Der er teorier som er bakket op af større datasæt, hvor der angiveligt er direkte korrelationer mellem antal links fra større Facebook sider og indtil hjemmesider fremprovokerer en bedre organisk placering på Google. Dette er meget nemt at gøre, så uanset om der “link-juice” som påvirker rangeringen af ens hjemmeside, eller om det bare den øgede trafik fra linket som giver nogle gode user-signals til Google er endnu ikke fastslået, men en god mulighed.

Link direkte til din hjemmeside på din Facebook side = Backlinks er ikke kun godt imod til din hjemmeside, men også din Facebook side, og det er en gratis mulighed som du ikke må misse hvis du skal optimere din Facebook side.

Trin 5: Brug noter på din Facebook side

En skrivefunktion som er blevet en smule glemt i alt Facebook-buzz er noter. Noter kan du bruge til at skrive uddybende indlæg og poste dem direkte på din Facebook side. Vi har eksempelvis en note, hvori vi skriver omkring hvordan man laver noter.

Hvorfor skal man så skrive noter? Det korte svar er at noter bliver indekseret i Google Search, altså at folk kan Google eksempelvis ”hvordan laver man noter på Facebook”, hvorefter vores indlæg omkring dette har mulighed for at blive indekseret. Dermed kan man drive mere trafik fra eksterne sider direkte ind på ens Facebook side. Derudover fungerer Facebook noter virkelig godt til uddybende indhold, modsat normale opslag simpelthen bliver for lange og uoverskuelige.

Brug dine noter til at ramme specifikke søgeord eller søge sætninger, hvilket du baserer ud fra en søgeordsanalyse. Noterne bruges dermed som en blog for din side, hvor du kan få mulighed for at rangere på vigtige søgeord eller søgesætninger.

Trin 6: Brug din Facebook side til PR-management

Domænet Facebook er et stærkt globalt domæne, hvorfor det også kan bruges som værktøj til håndtering af PR. Du eller din virksomhed kan gennem tiden havde været i uheldige situationer, som ikke længere gør sig gældende for din side. Dette kan betyde at der er forældede negative indlæg eller omtaler omkring dit brand eller din virksomhed, som rangerer højere end dit eget indhold på specifikke søgninger.

For at imødekomme dette kan du lave et opslag om selv samme ting og adressere disse ting. Hvis du har en god side med et godt engagement, så har du rig mulighed for at kunne fylde mere i SEPR med dine egne sider. Dermed er Facebook (og andre sociale medier) gode muligheder for at du kan udrangere og PR-manage uddaterede eller irelevante sider, som deler irrelevant, fejlagtig eller information om din virksomhed, brand eller din person.

Trin 7: Vær i kontakt med dine følgere

Engagement fra dine følgere er nok det vigtigste parameter, da du uden engagement får meget svært ved at rangere på søgningerne på og udenfor Facebook. Derfor skal man altid svare på eventuelle spørgsmål, også imødekomme eventuel kritik. Dette viser ærlighed og åbenhed, og det er sket adskillige gange at man får vendt noget meget negativt til noget positivt.

Men engagement kommer ikke bare ud af at svare og like kommentare, fordi dem kommer der ingen af hvis du ikke skaber noget indhold som er værd at kommentere på. Derfor er ens content vigtigt, men alle posts kan selvfølgelig ikke ligge oppe i toppen hver gang, og nogle vil naturligt være bedre end andre, men vi kan prøve at give fire tips som kan hjælpe på processen.

Vis personlighed = Personer følger din side fordi de godt kan lide dit brand og din side, men det skaber altid mere troværdighed at vise noget brandpersonlighed, altså hvem der står bag. Billeder fra en 24 timers lager pakning på black friday, eller andet som viser menneskerne bag brandet, og hvem der er den drivende kraft bag.

Del hvad dine følgere deler med dig = Inddrag dine følgere på din side, hvis de deler billeder af dine produkter eller hvis de har haft en god oplevelse med din virksomhed. Dette viser for det første at der faktisk er kunder der reelt interagerer med dine varer/ydelser, hvilket ydermere skaber troværdighed og kundeloyalitet.

Spørg ind til dine følgere = Hvis man interagerer med sine følgere og laver meningsmålinger, give-aways, konkurrencer, etc. for at skabe et dynamisk og energisk miljø, så skaber du naturligt et højere engagement fra dine følgere. Når dine følgere er engageret i dit indhold kan du lave meningsmålinger på produkter og inddrag dem i eventuelle lanceringer. Hvilket produkt ønsker de skal lanceres først, hvad de helst ville have eller hvor de helst vil hen på ferie. Alle disse ting skaber interaktioner og Facebook rangerer naturligt ting med mange interaktioner.

Brug billeder og video = Billeder og videoer er langt det meste af tiden mere fængende end ren tekst. For at gøre dit indhold som du uploader til Facebook mere interessant og delevenligt, så bør du indkludere billeder eller videoer i dine opslag. Udnyt dit brands visuelle identitet og sammensmelt den med dine billeder og videoer, så når brugere går igennem deres feed, så er dit indhold genkendeligt ved første øjekast. Dette er ikke blot mere seriøst og professionelt, men også noget der kan få dine følgere til at stoppe op og læse/se dit indhold mere grundigt.

Få en gratis SEO-rapport

Med analyse og skræddersyet handlingsplan til din virksomhed

Læs mere

Vil du have hjælp til dataanalyse?

Vi kan både stå for opsætningen og eksekveringen

Ansatte sidder i en sofa hos Flaih ApS

Hos Flaih bruger vi cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere

We're On The Map

230 5th Avenue Suite 1004 10th Floor,

New York, NY 10001, United States

we are social
drop us a line

FRO

NT6