fbpx

Digital Marketing Bureau | Flaih ApS

Teknisk SEO

Teknisk seo anno 2020

Teknisk SEO skaber vækst for en fiktiv webshop

Teknisk SEO kan være en vanskelig størrelse, men har stor betydning for din hjemmeside eller webshops synlighed online. I denne artikel kommer vi ind på, hvordan du kan optimere netop denne del af dit SEO arbejde.

DEL INDLÆG OM TEKNISK

Hvad er teknisk SEO?

Hvis SEO er helt nyt for dig, vil jeg anbefale dig at læse en mere grundlæggende artikel om emnet. Her prøver jeg at give dig overblikket over hele arbejdet med SEO, hvor denne artikel kun har fokus på den tekniske del. I den mere grundlæggende artikel om SEO, kommer jeg kort ind på de basale elementer af arbejdet. Den tekniske del indeholder både elementer fra on- og off-page optimering, men kræver ofte en grundlæggende forståelse for programmering.

“What gets measured gets improved.” – Peter Drucker

Teknisk SEO handler om at øge sine siders positioner i søgemaskinernes søgeresultater, og kan indebærer mange forskellige tekniske elementer. Dette niveau har en direkte relation til de øvrige niveauer, som især er gældende for on-page og off-page SEO. Det er elementer som er indenfor ejerens kontrol, og det er derfor ofte muligt at løse problemstillingerne internt (Hallebeek, 2019).

Ved on-page SEO ses på de redaktionelle elementer af hjemmesiden, og kan beskrives som dem der nemmere kan findes på selve hjemmesiden. Det kan eksempelvis være overskrifter eller teksten på den pågældende side, men ligeledes forskellige meta tags. Ved den tekniske del ses der nærmere på de mere bagvedliggende faktorer, som kan spænde utroligt bredt.

Tekniske SEO faktorer

Der findes mange faktorer indenfor teknisk SEO, hvor det varierer hvilke der anbefales af forskellige SEO-eksperter. Nedenstående interaktive kort indeholder forskellige faktorer, men er ikke en udtømmende liste. Dette skyldes at disse faktorer hemmeligholdes af søgemaskinernes udbydere, og det er ikke muligt at finde en oversigt over dem alle.  

Dog er stadigvæk enighed blandt flere SEO-eksperter, når det omhandler et responsivt webdesign. Dog anbefaler A. Clarke, som den eneste i den læste litteratur, at man skal hoste mobilversionen på et særskilt subdomæne (Clarke, 2019, s. 61). Derudover er der ligeledes enighed om, at strukturerede data spiller en vigtig faktor. Her er det igen tilhørende metode som varierer, og der anbefales forskellige former af metadata. Det varierer mellem schema.org, JSON-LD, RDFa og Microdata, som ligeledes kan implementeres i forskellige kombinationer.

Få en gratis SEO-rapport

Med analyse og skræddersyet handlingsplan til din virksomhed

Læs mere

Vil du have hjælp til teknisk SEO?

Lad os se om vi kan hjælpe dig

Ansatte sidder i en sofa hos Flaih ApS

Hos Flaih bruger vi cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere

We're On The Map

230 5th Avenue Suite 1004 10th Floor,

New York, NY 10001, United States

we are social
drop us a line

FRO

NT6